Kalvebod Fælled Skole
Madskolen SMAG

Madskolen på Kalvebod Fælled Skole er et produktionskøkken, der skal være en integreret del af hverdagen og skolens sundhedsprofil. Der vil blive fremstillet mad med fokus på maddannelse, sundhed og økologi. Målet er at gøre eleverne nysgerrige og modige på at smage nye råvare, samt sunde kostvaner. Madskolen skal understøtte elevernes lyst og madglæde og lære dem de vaner, der skal til for at kunne træffe sunde valg. og ikke mindst give eleverne energi til skoledagen.

Kultur og fællesskab

Vi vil på Kalvebod Fælled Skole stræbe mod en madskole, hvor der skabes et fællesskab om maden. Det er her alle mødes, med en god og hyggelig stemning omkring spisningen. Eleverne vil opleve en genkendelighed, hvor man som derhjemme også holder bordstik, smager på maden og snakker om hvad man spiser, her på skolen. Hele klassen spiser sammen også dem med madpakker hjemmefra. Lærer og pædagoger spiser sammen med eleverne som et led i arbejdet med deres maddannelse og det at skabe en god måltidskultur.



Uge 43

Mandag: (vegetar)
Asparges / blomkål suppe
Grov flute

*

Tirsdag: (Kød)
Shepherds pie med oksekød, grønsager og kartoffelmos
Råkostsalat
(Vegetar) kartoffelgratin med porre

*

Onsdag: (Vegetar)
Veggideller med kikærter og urter
Ovnbagte kartofler med tomat creme
Tomat salat

*

Torsdag: (Fisk)
Makrel salat med æg, løg og mayonnaise
Nybagt rugbrød og sprødt grønt
(Vegetar) cremet salat med knoldselleri og butternut squash

*

Fredag:
Pizza Margarita (tomat, ost og basilikum)
Grøn salat


Velbekomme fra Team SMAG.




Uge 41

Mandag: (vegetar)
Tomat suppe med basilikum
Brød med grønkål

*

Tirsdag: (kød)
Kylling i karry med broccoli, løg, gulerødder og kokos
Ris med urter
(Vegetaren) stegte grønsager i karry

*

Onsdag:
Warps med kylling og sprøde grønsager
Frugt og grønt
(Vegetaren) Warps med humus og sprøde grønsager

*

Torsdag: (fisk)
Pasta med honning bagt laks og grillede pastinak
Grøn salat
(Vegetaren) pasta med grillede pastinak og spinat

*

Fredag:
Nudel salat med stegte grønsager, chilisauce og sesam


Velbekomme fra Team SMAG.






Uge 40

Mandag: (vegetar)
Gulærtesuppe med citron
Boller med kardemomme

*

Tirsdag: (vegetar) Smagning af klimavenlig menu
Grønkål røsti på ristede brød med gulerodspure, ærter med peberrod
Og æble med gulbeder

*

Onsdag: (kød)
Gullasch med løg og svampe
Ris med urter
(Vegetaren) Stegte ris med svampe og persillerødder

*

Torsdag: (fisk)
Fiskefilet med stegte rødder og remoulade
Gulerod salat
(Vegetaren) Paneret stegt knoldselleri

*

Fredag:
Pasta penne med Ratatouille og ost


Velbekomme fra Team SMAG.